LhEk9lMaHR0cDovL29jZG4uZXUvaW1hZ2VzL3B1bHNjbXMvTnpnN01EQV8vZDhiNDZiZmM3ZTkzYTUyOTg2Yjg5NTQ0ZmMyZmZjMDAuanBlZ5GTAs0CQgCBAAE.jpg (163 KB)

На подручју источне Херцеговине активно је неколико пожара који не угрожавају насељена мјеста, речено је данас Срни у Регионалном центру Цивилне заштите.

На подручју општине Невесиње активни су пожари на планини Црвањ, код села Буковик, код мјеста Помаковци и код села Залом који горе у неприступачном дијелу терена и не пријете насељеним мјестима.

У општини Љубиње активан је пожар у мјесту Радовиње, који гори у неприступачном дијелу терена, не угрожава насеља и не гаси се.

Из Регионалног центра Цивилне заштите кажу да су у Требињу активни пожари у мјесту Шћеница према планини Видуша гдје гори трава и ниско растиње, те између мјеста Моско и Јасен који не угрожавају стамбене објекте.

"На подручју општине Гацко активни су пожари у селима Kазанци и Бодежишта", рекао је Срни старјешина Ватрогасне јединице Гацко Небојша Авдаловић.

Авдаловић је навео да су ватрогасци успјели да ставе под контролу пожар у Kазанцима који је јутрос пријетио да угрози стамбене објекте.

Он је додао да пожар у селу Бодежишта због јаког сјеверног вјетра напредује према јужном дијелу и селу Вишњево, те да су ватрогасци у контакту са мјештанима.