izlozba andjelici nova1 TREBINJE | U kafeu „Klub“ večeras je otvorena izložba slika mladih trebinjskih umjetnika Branke i Branka Anđelića.
Sestra i brat prvi put zajednički i samostalno izlažu, a među tridesetak predstavljenih radova dominiraju akvareli na temu trebinjskog pejsaža i mrtve prirode, na kojima je prepoznatljiv umjetnički rukopis njihovog oca - poznatog trebinjskog akvareliste Zorana Anđelića. „Slikamo od djetinjstva - to nam je talenat od oca, koji nam je bio i prvi učitelj i kritičar. Oboje smo stekli ljubav prema akvarelu i uz oca učili finese ove veoma zahtjevne tehnike. Mislim da smo je na kraju i savladali“, kaže Branka Anđelić, koja je zvanje akademskog slikara stekla na Akadamiji likovnih umjetnosti u Trebinju. Branko Anđelić se nakon srednje škole odlučio za poljoprivredni fakultet, jer ga smatra „perspektivnijim izborom“, ali kaže da ljubav i stečenu vještinu slikanja u akvarelu, koja je često nesavladiv izazov i za studente akademije, i dalje namjerava da upražnjava amaterski. „Sad smo jedno drugom kritičari – dajemo jednom drugom sugestije, primjedbe i pohvale - i tako se međusobno slikarski dopunjujemo“, kaže Branko.
Pored akvarela na izložbi su predstavljeni i radovi Branke Anđelić u tehnici ulje na platnu.


Izložbu je otvorila predsjednik Udruženja likovnih umjetnika istočne Hercegovine „Milorad Ćorović“ Nina Lojović-Milinić istakavši da predstavljeni radovi pokazuju kvalitet dostojan djela njihovog oca, poželjevši mladim umjetnicima u budućem radu još veće stvaralačke domete.
Branka i Branko Anđelić članovi su Udruženja likovnih umjetnika „Milorad Ćorović“.
R.S.