alat-1.JPG (152 KB)

Градско културно-умјетничко друштво „Алат-Свислајон“ приредило је вечерас годишњи концерт.

У препуној позоришној сали Културног центра своје умијеће у народној игри и пјесми суграђанима је представило близу 300 „алатничара“ из сениорског, омладинског, дјечијег и ансамбла ветерана друштва.

alat-2.JPG (150 KB)

alat-4.JPG (213 KB)

„Још једна успјешна година. Преко 50 наступа. Република Српска, Србија, Европа. Нема гдје нисмо били. А гдје год смо били – представљали смо наш град Требиње, Херцеговину и Републику Српску“, поручио је у поздравној бесједи предсједник „Алата“ Недељко Ламбета.

Као највеће овогодишње успјехе друштва Ламбета је издвојио организовање 2. Међународне смотре ветерана са преко 1.000 гостију, домаћинство дјечијој смотри фолклора „Златно колце“ са 350 учесника, те награду за најбољу кореографију коју је „Алат“ љетос освојио на фестивалу у Грчкој, у конкуренцији ансамбала из 23 земље.

alat-3.JPG (120 KB)

alat-5.JPG (150 KB)

alat-6.JPG (128 KB)

„Оно што је ипак обиљежило ову годину - то је одлазак  у Енглеску, у Лондон и Бирминген. Мислим да је то круна ове генерације, јер 'Алат' тамо није био у посљедњих пола вијека. Наравно, и сљедеће године желимо да наставимо у овом темпу – да буде и више и боље“, поручио је предсједник „Алата“.