У организацији Града Требиња и Амбасаде Руске Федерације у БиХ средином ове седмице почеће „Ревија руског филма“ у оквиру које ће бити приказано неколико најпознатијих руских  биографских филмова и драма, а биће отворена и изложба „Пут до побједе - Историјски извори свједоче“.

ruski-film-i-izlozba.jpg (210 KB)

Ову манифестацију и изложбу, која је посвећена 75. годишњици Дана побједе над фашизмом, отвориће Петр Иванцов, амбасадор Руске Федерације у БиХ.

Тема изложбе је особођење земаља југоисточне Европе од нацистичке окупације , а посјетиоци ће моћи да виде јединствене архивске слике и видео материјале фонда Државног централног музеја модерне историје Русије и Централног архива министарства одбране.

На репертоару ће бити епско-биографски филм, „Битка за Севастопољ“, животна прича младе Људмиле Павличенко, која је постала најпознатија жена-снајпериста у свјетској историји, „Гагарин- први у Свемиру“, посвећен првом човјеку који је ушао у Земљину орбиту, те „Легенда број 17“, филм о свјетски познатом хокејашком тиму.

Отварање изложбе „Пут до побједе - Историјски извори свједоче“ је сриједу, 26. фебруара, у 17 и 30, у Културном центру.

Пројекција филма „Битка за Севастопољ“ почеће у 18 часова, од 20 часова је филм „Гагрин у Свемиру“, док је пројекција драме „Легенда број 17“ у четвртак, 27. фебруара, од 16 часова.

Све пројекције су у Културном центру Требиње, а улаз је бесплатан.