ambasador-kine-trebinje.JPG (227 KB)

„Вјерујем да ће кинеске компаније бити заинтересоване за економску и туристичку сарадњу са Требињем. Мислим да постоји велики простор за нашу сарадњу. Надам се да ће у будућности овдје долазити све више – како кинеских туриста, тако и кинеских привредника“.  

Ово је данас рекао амбасадор Народне Републике Кине Ји Пинг, након радног састанка у Градској управи са градоначелником Требиња Мирком Ћурићем.

Кинески амбасадор истиче да су га требињски домаћини упознали са потенцијалима које регија нуди инвеститорима заинтересованим за улагање у привреду.

ambasador-kine-trebinje-3.JPG (204 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић истиче да је на састанку разговарано о актуелним плановима и пројектима у области пољопривреде, туризма и енергетике.

„Ми смо у још раније послали одређене информације и пројекте који су већ спремни, а данас смо договорили да ћемо и у наредном периоду, након састанка са овдашњим привредницима, одређене пројекте послати на кинеску амбасаду, како би они могли да их презентују својим привредницима који су спремни да улажу на ово наше подручје“, истакао је градоначелник Требиња.

Конкретније о пројектима – није могло бити разговора на политичком нивоу,  али резултати, увјерен је Ћурић, тек треба да услиједе.

ambasador-kine-trebinje-2.JPG (212 KB)

Уз интерес кинеских инвеститора за улагање у потенцијале Требиња и Херцеговине, наш град очекује и раст броја туриста из најмногољудније земље свијета.

„У 2018. години је регистровано око 3.000 ноћења туриста из Кине. Наш циљ за наредни период биће да повећамо тај број“, истакао је он.

Требиње је, како је речено, прва локална самоуправа у БиХ коју је посјетио амбасадор Кине од када је преузео мандат у јануару ове године.

Радна посјета биће завршена састанком са требињским привредницима.