DSC_3480.jpg (401 KB)

Током прве посјете Граду Требињу, амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров синоћ је посјетио и Џудо клуб „Леотар“.

Амбасадор Тодоров ову прилику искористио је да обиђе џудо салу, гдје је разговарао са руководством клуба и многобројним такмичарима овог спортског колектива.

Тодоров, иначе предсједник Џудо савеза Србије и дугогодишњи лични и спортски пријатељ Миодрага Мрдића истакао је велико задовољство, како условима рада у Џудо клубу „Леотар“ тако и оствареним спортским резултатима.

„Ово је клуб са сјајном традицијом као и један од кубова са најбољим резултатима у бившој Југославији. У 'Леотару' се са дјецом ради на изузетно високом нивоу, а клуб је изњедрио и велики број квалитетних џудиста. Могу да кажем да сам одушевљен и спортском инфраструктуром“, додао је Тодоров.

„Много нам значи што сви џудо великани из региона, приликом сваке посјете нашем граду, хвале наш клуб и то нам даје подстрек да наставимо и задржимо овај ниво“, рекао је Миодраг Мрдић.

DSC_3463.jpg (538 KB)

Амбасадор је положио цвијеће на споменик трагично настрадалом џудисти Милошу Мрдићу и на споменик седморици погинулих џудиста у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Подсјећамо, амбасадор Тодоров приликом јучерашње посјете граду Требињу, на наше велико задовољство евоцирао је успомене на период када је први пут био у Требињу 1985. године, као репрезентативац у џудоу на тадашњем Првенству Балкана.

Ово је прва званична посјета Ивана Тодорова, као амбасадора у БиХ једном спортском колективу.