20220603_103426-1024x610.jpg (102 KB)

Амбасадори земаља Вишеградске групе – Мађарске, Словачке, Пољске и Чешке посјетили су  требињску библиотеку гдје су разговарали са директором Милосавом Супић Вуковић о улагањима у ову културну установу, те најавили и  отварање свог Кутка, јединог у БиХ.

Амбасадори су обећали да ће у наредном периоду финасијски помоћи библиотеци у рјешавању приоритетних потреба како би се ова установа још више развијала, те стекла боље услове за рад и функционисање.

Директор библиотеке је указала на потребу набавке апарата за стерилизацију књига чија је вриједност око 30.000 КМ, како би се од даљег пропадања сачувале ријетке и старе књиге, те рјешавања система гријања и хлађења у цијелом објекту.

Амбасадор Пољске Јарослав Линденберг је рекао да ће ова амбасада настојати да у што краћем временском периоду помогне у набавци потребне опреме за превентивну заштиту књига, док су остали амбасадори изразили спремност да помогну да библиотека ријеши проблем гријања, али и да донирају одређени број књига.

Након што су упознати са радом и активностима библиотеке, те Легатом Јована Дучића, амбасадори су потврдили да су управо због енергије и ентузијазма који влада у библиотеци, одлучили да баш ту имају свој Кутак који би опремили.