Чланови Атлетског клуба „Ас 023“ из Зрењанина бораве на седмодневним припремама у Требињу – а наш град су, како истичу, изабрали због адекватне спортске инфраструктуре и угодне климе.

ak-zrenjanin-4.jpg (234 KB)

Тренер у клубу Борислав Мандић каже да је са њим допутовало 17 атлетичара, те да овдје имају добре услове да се спреме за љетни дио сезоне такмичења, који у Србији почиње наредног мјесеца.

„Требиње смо изабрали зато што постоји одговарајућа инфраструктура за тренинге. Имате одговарајући атлетски стадион, а и клима је медитеранска тако да можемо лијепо да се спремимо у вашем граду. Требиње нам се веома свиђа, а већ смо обишли неке историјске локалитете. Надам се да ћемо доћи још који пут“, каже Мандић.

ak-zrenjanin.jpg (224 KB)

Примједбе на услове у Требињу нема – тим прије што његову екипу углавном чине спринтери и средњи пругаши.

„Можда би добро било да имате и стаза за дужинске дионице, на мекшем терену, али - сналазимо се“, каже Мандић.

ak-zrenjanin-2.jpg (230 KB)

ak-zrenjanin-3.jpg (243 KB)

У екипи из Зрењанина и права шампионка - Андеа Сремац, која је у прошлој сезони освојила 14 медаља на државним првенствима, а поносна је власница и два државна рекорда. У зимском дијелу ове сезоне освојила је двије државне медаље.

„Врло је лијеп град. Има много штошта да се обиђе, а већ смо обишли доста мјеста. И стадион је заиста лијеп, радна атмосфера такође. Стварно нам са свиђа и врло смо задовољни“, каже нам Андреа.

Задовољни Банаћани захваљују се домаћинима - требињским атлетским клубовима и Спортском друштву „Леотар“ - на помоћи и гостопримству, а није изостао ни позив за узвратну посјету.