atleticari BAR l Tradicionalno, početkom maja u Baru, prestonici crnogorske atletike održava se međunarodni miting a ove godine, na 21. po redu nastupilo je 7 takmičara Atletskog kluba “Leotar”.
Oni su u konkurenciji preko 250 takmičara ostvarili odličan rezultat osvajanjem tri bronzane medalje.
Vanja Spaić je u bacanju koplja u seniorskoj konkurenciji baš kao i Nikolina Jovanović u bacanju kugle - seniorska konkurencija osvojile treće mjesto. Veoma vrijedan rezultat ostvarila je i Marina Anđelić koja se okitila bronzanom medaljom u konkurenciji mlađih juniorki. “Ostvarile smo zaista vrijedne rezultate. Što se mene tiče, pošto mi je ovo prvo takmičenje nakon neugodne povrede, mogu reći da očekujem puno bolje rezultate. Bitno je da sam se uspješno oporavila i da pripreme za sezonu idu u pravom smjeru”, kaže Vanja Spaić.
Iako se nisu okitili medaljama zapažene rezultate su ostvarili Emilija Kušić u trci na 200, Vuk Prodan na 200 i Miloš Aranitović na 1500 metara.
Trebinjska atletska mladost i u veoma jakoj konkurenciji u Baru potvrdila je da za trebinjsku “kraljicu sportova” ne treba brinuti.
R.M.