nelekarajlic TREBINJE l Autobiografija Dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“ biće promovisana i u Trebinju, u nedjelju, 10. maja, u bašti hotela „Platani“, a u organizaciji Pokreta „Pozitivna Srpska“.
Kako navode organizatori, promociji će prisustvovati i autor, a biće održana po završetku pres konferencije, zakazane za 12 časova.
Intimna – i opora i duhovita priča jednog od velikana eks-ju rok scene „o odrastanju, sazrijevanju i starenju u jednoj zemlji koja se krvavo raspala, a onda formirala slobodnu teritoriju u našim sjećanjima“ među čitaocima bilježi izvanredan uspjeh, o čemu svjedoči čak šest izdanja za manje od godinu dana, te blizu 100.000 prodatih primjeraka.
Karajlić u svom prvom literarnom ogledanju na iskren, nostalgičan i duhovit način piše o mentalitetu Sarajlija, djetinjstvu dječaka sa Koševa, o prvim susretima sa rok-muzikom, o putu do slave i nezaboravnim pjesmama „Zabranjenog pušenja“, ali i padu u nemilost političara, te „o njegovim jaranima koji su mu u jednom času postali ljuti neprijatelji a da nisu znali ni kako ni zašto“.
Autobiografija je prije godinu dana izašla u izdanju "Lagune" i Kompanije "Novosti".
R.S.