balkansko-biciklizam-glavna-trka.JPG (211 KB)

Репрезентативац Албаније Јлбер Сефа нови је шампион Балкана у друмском бициклизму.

У главној, сениорској трци Балканског бициклистичког првенства у Требињу Сефа је први одвезао стазу дугу 95 километара за 2 сата, минут и 2 секунде, други кроз циљ 48 секунди касније прошао је Марко Даниловић из Србије, док је трећи био Александрос Мацангос са Кипара.

У конкуренцији дама, најбржа је била Варвара Фасои из Грчке, друга је била Елена Цавари из исте репрезентације, док је бронзу освојила Румунка Андреа Јонеску.

balkansko-biciklizam-glavna-trka-1.JPG (217 KB)

Додијељене су и медаље најбољим у јуниорској и кадетској конкуренцији, те у конкуренцијама плус 40 и плус 50 година.

„Дуго сам чекао ову побједу с обзиром на то да се већ 15 година бавим бициклизмом. Одлично сам се осјећао, радио сам у групи са још три момка. Осјетио сам да имам шансу на неких двадесетак километара до циља - па сам побјегао“, рекао је 28-годишњи Сефа.

Даниловић признаје да је очекивао више - и од себе и од репрезентативних колега.

„Пореметио нас је пад младог Ђорђа Ђурића за којег смо требали да радимо, он је био наш највећи адут на овако равној стази. Ипак, успјели смо да се прегрупишемо, али нисмо имали снаге за побједу“, рекао је српски репрезентативац који се морао задовољити сребрном медаљом.

balkansko-glavna-trka.JPG (339 KB)

Балканско бициклистичко првенству у протекла два дана у Требињу је окупило око 200 такмичара из 10 држава овог дијела Европе – Србије, Македоније, Турске, Албаније, Црне Горе, Грчке, Бугарске, Румуније, Кипра и БиХ.

Организатори су били Бициклистички савез Републике Српске и Балканска бициклистичка унија, уз подршку Града Требиња и Владе Републике Српске.