berkovici.jpg (456 KB)

Омладинска банка Берковићи подржаће ове године девет пројеката усмјерених на развој те локалне заједнице у укупној вриједности од 24.520 KМ.

Из Омладинске банке навели су да ће бити финансирани пројекти разгледница Берковића, "Уклонимо депонију, сачувајмо планету", "Освјетлимо нашу улицу", "Набавка туристичке сигнализације", "Љепше двориште, љепша околина", "Ормар више, брига мање", "Више контејнера, мање депонија", "Будућност за све" и санирање локалног макадамског пута у селу Дабрица.

"Разгледница Берковићи је пројекат који има за циљ да обогати туристичку понуду општине јер ће на двије локације, на највишем врху брда Хргуд - Паричу бити постављен рам за сликање, док ће на брду Трусина одакле се пружа најбољи поглед на урбани дио општине и Дабарско поље бити постављена клупа у облику срца и тако ће се добити двије разгледнице Берковића", истакли су из банке.

Пројекат "Више контејнера, мање депонија" има за циљ постављање контејнера за одлагање отпада, како би се онемогућило стварање депонија, а највише користи од тога ће имати мјештани села Хатељи, али и цијела локална заједница.

Из банке су појаснили и да пројекат "Ормар више, брига мање" има за циљ набавку нових ормарића, вјешалице и клупа за свлачионице у спортској дворани у Берковићима.

"Тај пројекат ће користити ДЈеци која тренирају џудо, кошарку и фудбал у спортској дворани, али и онима која дођу на турнире и такмичења", истакли су из банке.

Омладинска банка Берковићи већ пет година реализује пројекте у тој локалној заједници, а настала је као резултат сарадње Фондације "Мозаик" и општине.