Čiji smo mi narod i zašto su nas primorali da godinama, umjesto od naše Opštine, čekamo pomoć od susjedne Bileće. Sreća je, ipak, što će nam i ovog puta najvjerovatnije pomoći komšije iz tog grada, kazao je Novak Šapurić

reg11132015

NIKŠIĆ | Mještani sela Gornje Crkvice od prošlog četvrtka su u potpunoj blokadi, jer su putevi zavejani i prema matičnoj opštini Nikšiću i prema susjednoj Bileći. Taj rejon s nekoliko zaselaka već šest dana nema ni struju, jer je mećava napravila veliku štetu na elektromreži, a električari ne mogu da izađu na teren zbog sniježnih nanosa koji na pojedinim dionicima dostižu i dva metra visine. Novak Šapurić kaže da su mještani ogorčeni na lokalnu vlast u Nikšiću koja skoro dvije decenije ni zimi, ni ljeti ne vodi računa o tom kraju. Opštinska mehanizacija, kazao je on, u ponedjeljak je očistila put samo do mjesnog centra, odnosno do Donjih Crkvica, dok su preostala sela koja gravitiraju Republici Srpskoj, a pripadaju Crnoj Gori ostala blokirana.

-Stanje je zaista neizdrživo, jer onima koji koriste agregate ponestaje goriva. Ne mogu da shvatim da se mašina pošalje do mjesnog centra, a da ne prođe dalje. Tražimo da nam nikšićka vlast jednom za svagda saopšti da li smo mi građani Crne Gore ili nijesmo, ogorčen je Šapurić.

Od Donjih Crkvica do granice sa susjednom državom, pojasnio je on, ostalo je da se očisti oko 9,5 kilometara lokalnog puta. Ta dionica za njih je mnogo važnija nego ona prema Nikšiću od kojeg su udaljeni oko 70 kilometara.

-Čiji smo mi narod i zašto su nas primorali da godinama, umjesto od naše Opštine, čekamo pomoć od susjedne Bileće. Sreća je, ipak, što će nam i ovog puta najvjerovatnije pomoći komšije iz tog grada, kazao je Šapurić.

Dan