biciklijade_02.jpg (172 KB)

Традиционално, и ове године, по трећи пут заредом, Бициклистички клуб „Леотар“ организује МТБ трку за бициклисте свих генерација.

На старту у Његошевој улици данас ће се наћи заљубљеници у двоточкаше који ће показати своје знање и умјеће у трци укупне дужине 22 километра.

„Очекујемо учешће рекордног броја такмичара, доћи ће бројни такмичари али и рекреативци, не само из Требиња него и из земаља окружења. Ја ћу искористити прилику и позвати наше старије чланове, али и искрене љубитеље овог, све популарнијег спорта, да нам се тог дана придруже. Није важно хоће ли возити такмичарску или рекреативну вожњу. Најважније је да се окупимо и популаришемо овај лијепи спорт“, каже Благоје Росандић, предсједник Бициклистичког клуба „Леотар“.

Старт трке прве категорије, од 12 до 20 година је у 18 часова, пет минута касније креће друга категорија, трка  за узраст од 20 до 50 година а од 18 часова и 10 минута почиње трка у трећој категорији, од 50 и више година, односно рекреативна вожња за бициклисте од 12 година и старије.

Такмичари се за старт могу пријавити на сам дан трке, а у клубу напомињу да сви учествују у трци на властиту одговорност.