PC130094.JPG (221 KB)

У великој дворани Дома културе „Јевто Дедијер“ синоћ је промовисана књига „Бечка свједочења“ аутора Михајла Вујовића из Билеће, која је изашла у издању СПКД „Просвјета“ – Главни одбор Пале и Издавачке куће „Филип Вишњић“, Београд.

О овој вриједној књизи мемоарско-биографског карактера говорили су проф. Никола Баћевић, потпредсједник Одбора СПКД „Просвјета“ Билећа, Шћепан Алексић, књижевник и Ирена Дунђер, директор Народне библиотеке „Владимир Гаћиновић“ Билећа и аутор. Одабране текстове из књиге читала је новинар Радио-Билеће Александра Џелетовић. Промотивни програм својим наступом обогатили су млади музичари Андреј Вукоје (клавир) и Катарина Јанковић (солиста).

PC130103.JPG (239 KB)

Аутор „Бечких свједочења“ Михајло Вујовић од 2009. до 2013. године обављао је дужност војног аташеа БиХ у Аустрији и војног савјетника при Мисији БиХ, при УН, ОСЦЕ и другим међународним организацијама у Бечу.

И поред великих обавеза пронашао је начина да да велики допринос популаризацији културе и традиције народа из кога потиче, прије свега кроз покретање рада СПКД „Просвјета“ у Бечу и низа других активности, што је од изузетне важности када се зна да у Аустрији живи око 250 000 Срба, но књига „Бечка свједочења“ не свједочи само о томе већ и приповједачким стилом казује о односима Аустрије и Срба и историјским приликама које су их условљавале. Књига је рађена у модерном графичком дизајну, на већем формату са 310 страна а обогаћена је фото-албумом од око 30 фотографија.

Промоцију књиге „Бечка свједочења“ организовала је Народна библиотека „Владимир Гаћиновић“ у сарадњи са Одбором СПКД „Просвјета“ Билећа