nevesinje bolnica.jpg (190 KB)

Болница у Невесињу прославља јубилеј – 10 година постојања. Током деценије рада успјели су да обезбиједе најеминентније стручњаке из области хирургије и гинекологије, те да раде најзахтјевније операције из ових области. Уведене су нове дијагностичке и терапијске процедуре, а медицински кадар је прошао додатна усавршавања.

Пацијенти који стижу из свих дијелова Херцеговине, Републике Српске, БиХ, Црне Горе чији се број из дана у дан повећава, услове и медицинско особље Болнице Невесиње оцјењују највишом оцјеном.

Сарадња са тимом врхунских стручњака из области хирургије и гинекологије траје већ девет година. Гостујући љекари из Београда, уз домаћи кадар, урадили су више хиљада операција, међу којима су и оне најкомпликованије.

Операције, које се осим у Београду, не раде нигдје у окружењу, у невесињској Болници успјешно обавља свјетски признати и познати хирург Предраг Пешко са својим тимом са београдског Клиничког центра.

У протеклој години амбулантно је лијечено 3.000 пацијената. Хоспитализовано је око 2.300 пацијената, а урађено преко 800 операција. Континуирано набављају и опрему.

– Захваљујући Министарству здравља и Фонду здравственог осигурања добили смо нови ЦТ апарат који је од прошле године у функцији. Посредством акције “С љубављу храбрим срцима” добили смо за наше породилиште транспортни инкубатор и пулсни оксиметар – истакао је директор болнице Велибор Миливојевић.

Посебна пажња посвећена је стручном усавршавању. Осим о новим методама лијечења, медицинско особље прошло је и обуку у области унапређења комуникације са пацијентима.