rukometasi-leotar.JPG (240 KB)

Рукометаши „Леотара“ остварили су прву овосезонску побједу у Премијер лиги.

У утакмици другог кола првенства БиХ, тим Дарка Таврића славио је вечерас пред својим навијачима против екипе „Вогошће“ резултатом 23:19.

Требињски рукометаши нису лако стигли до својих првих бодова – након лошег отварања домаћи су већину меча стизали предност ривала, а тек у посљедњих десетак минута успјели су да преломе утакмицу у своју корист.

Радован Уљаревић каже да је након пораза у Бугојну у првом колу лиге његов тим био под великим притиском – због чега је лоше ушао у утакмицу, а са друге стране терена имао је квалитетног ривала, који је у Требиње дошао по пун бодовни плијен.

„Тај притисак је учинио своје. Али борили смо се свих шездесет минута. И мислим – заслужено освојили ова три бода“, каже Уљаревић.

rukomet-leotar.JPG (200 KB)

За шефа стручног штаба Дарка Таврића реализација у нападу била је кључни проблем у првом полувремену, а тај елемент игре, додаје он, његов тим мораће што скорије да поправи уколико жели да буде конкурентан у друштву најбољих бх. клубова.

„Седам или осам зицера смо промашили у првом полувремену! Ту неозбиљност код шута моји момци морају да поправе - под хитно! Али оно што сам желио да видим, видио сам : реакцију послије изгубљене утакмице, да је екипи стало до овог грба који носе . Данас су дали свој максимум. Ако је концентрација у реализацији била лоша – надомијестили су то борбеношћу“, истиче тренер требињских рукометаша.

Најефикаснији у домаћој екипи вечерас је био Владо Драганић са 6 голова. Александар Миличевић је постигао 5, а Александар Николић 4 поготка.