lj.jpg (515 KB)
Ветерани Љубињаца Слободан Топаловић (лијево) и Мирко Kозић

Наставља се првенствена трка у одбојкашкој Премијер лиги  Босне и Херцеговине, а права спортска драма очекује се у Љубињу, гдје у суботу, у 19 часова, домаће Љубиње Банком дочекује сарајевску Босну.

Стари су то познаници, како из првенства, тако и са бројних меморијалних турнира „Јово Ђурић“, али мотиви уочи сусрета, 27. јануара, су прилично различити.

Љубињцима бодови готово очајнички требају у колико желе да очувају елитни статус, а Босни је, с друге стране стало до нове побједе и потврде да им уистину заслужено припада средина табеле.

Ни тренер Љубиње Банкома Миладин Рудан, ни капитен Радослав Јањић, нису били вољни да прогнозирају исход меча, али су изразили наду да ће наступити у најјачем саставу и да ће заиграти максималном снагом, свјесни значаја ове утакмице – без обзира на разне друге математичке и теоретске калкулације према којима ни пораз домаћих не би значио крај свих надања.

Но, некако се, између редова ипак дало закључити да и Рудан и Јањић рачунају да би њихов састав могао заиграти стабилно и чврсто као у посљедњем дуелу из првог дијела првенства са Модрича Новопромом, када су посве заслужено тријумфовали са 3:1.

Утакмицу ће судити Kристина Пантелић Бабић из Бања Луке и Јасмин Хусејновић из Зенице.

Други херцеговачки представник у овој лиги Гацко, такође у суботу, али у 18 часова,  дочекује на свом терену фаворизовану екипу бијељинског Радника. Утакмицу суде Небојша Kулиџан из Билеће и Медин Мујкић из Зенице.

Уочи ових најављених сусрета 13. кола, Гацко је на посљедњем, десетом, а Љубиње Банком на претпосљедњем,  деветом мјесту Премијер лиге БиХ.