FB_IMG_1697536452762.jpg (190 KB)

Протеклог викенда у Њемачкој је одржано Европско првенство у џудоу за сениоре до 23 године, на којем је члан џудо клуба „Леотар“ Божидар Вучуревић заузео седмо мјесто.

Након двије побједе, са којима је отворио наступ на ЕП-у, против представника Грузије Каразихсвили Ника и представника Чешке Мусил Радомира услиједила су и два пораза против представника Хрватске Булић Јосипа и представника Србије Мандић Војина.

„Иако је Божидар остварио добар наступ не може бити задовољан јер је у првој борби побиједио актуелног првака Европе и једног од најбољих такмичара на овом Европском првенству и тиме показао да може освојити и најсјајније одличје“, наводе из џудо клуба „Леотар“.

Након прве двије побједе очекивао се пласман на прва три мјеста, али се то на крају није десило што је велика штета јер био то би прекрасан завршетак године у којој је члан Леотара био првак БиХ за сениоре до 23 године, побједник Европског сениорског купа, првак Балкана за сениоре до 23 године, бронзани на Европском универзитетском првенству.