697d199da854939151485cbd4b0efe74_L TREBINJE | Draženko Ćosović iz Trebinja, nakon dužeg odsustva od ringa, ponovo se vratio među konopce i počeo da pobjeđuje svoje rivale.
Ono za šta se posebno sprema je jedan meč u Njemačkoj, koji bi označio veliki "kambek" ovog kik boksera rođenog u Dubrovniku prije trideset jedne godine. „Svi ovi turniri i mečevi koje sam radio u prethodnom periodu služe mi kao izvrsna priprema za meč kojeg bih uskoro trebao da radim u Njemačkoj po K1 pravilima. Meč je još uvijek u fazi dogovora, i ne zna se tačan datum, ali ja naporno treniram kako bih bio spreman za to, jer je potrebno anulirati veliku pauzu koju sam imao u karijeri“, kaže za naš portal Draženko Ćosović.
Iza njega su u proteklom periodu revije u Trebinju, Gacku, Visu, Posušju, a za naredni period ima zakazan nastup na Cetinju, a onda i prvenstva Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u Prijedoru, odnosno Foči. „Imam dobar broj mečeva iza sebe. Odradio sam neke vrlo kvalitetne mečeve. Izdvojio bih i reviju na hrvatskom Visu gdje su se okupili izuzetno kvalitetni borci, a ja sam poražen u meču koji je bio uvodna borba za glavne mečeve u kojima je učestvovao krem hrvatskog kik boksa, kao i Šveđani i Tajlanđani. Ipak, i pored poraza sam zadovoljan borbom, jer sam boksovao protiv viceprvaka svijeta“.
Opšte poznata je činjenica da se od sporta u našoj zemlji teško može živjeti. Zbog toga, Draženka je život primorao da se posveti radu u Sekjuritiju. Osim kik boksa njegova ljubav je i pjevanje, a nije zapostavio ni obrazovanje, te je stigao do treće godine Menadžmenta u Trebinju, ali tu i stao zbog brojnih obaveza i ženidbe, no kako nam kaže planira to nastaviti u budućnosti.
Sport DC