20200527_134658.jpg (197 KB)

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић изјавио је данас у Требињу да ће ова странка показати своју вриједност на предстојећим локалним изборима.

Чубриловић је у Требињу присуствовао сједници Регионалног одбора Демоса, који је одржан у функцији припреме за локалне изборе.

Чубриловић је рекао да, ако буде помјерања избора, иако су заказани за 15. новембар, то ДЕМОС-у не одговара, јер избори треба да се одрже почетком октобра, како то закон дефинише.

“Ово је потпуно незаконита одлука да се избори одгоде за више од мјесец дана. Нема разлога за то, нису разлог за то ни финансијска средства, ни подршка овога или онога, јер Закон мора да се поштује. Још ако се Уставни суд огласи ненадлежним по питању одлука Централне изборне комисије, онда то значи да се та институција ставила изнад свих институција у БиХ, што није добра порука никоме у БиХ“, рекао је Чубриловић.

Ипак, рекао је он, ДЕМОС се спрема за изборе, испоштоваће све своје задатке, одржати ентузијазам до локалних избора и показати вриједност.

На конференцији за новинаре говорили су и Слободан Шараба, предсједник Регионалног одбора и Споменко Стојановић, посланик у Народној скупштини РС.