20200527_120534.jpg (121 KB)

Предсједник Народне скупштине РС Недјељко Чубриловић данас је у оквиру посјете Требињу уручио канцеларијску опрему Удружењу родитеља са четворо и више ђеце "Четири плус" и разговарао са предсједником Удружења Александром Сарићем и члановима овог удружења.

"Овакве породице су богатство друштва, камо среће да имамо што више оваквих породица, поготово овђе у Требињу и Херцеговини, а сигурно да их недостаје у цијелој Републици. Ако кажемо да је то богатство једног друштва, онда према томе и треба да се односимо као према богатству", рекао је Чубриловић.

Он је додао да ће он и његови сарадници подржати иницијативе које покрећу мајке из ових удружења.

"Настојаћемо да реализујемо, да то не остане на обећањима. Не треба сумњати да ове породице, поготово мајке то заслужују", каже Чубриловић.

20200527_122427.jpg (290 KB)

Предсједник Удружења "Четири плус" Александар Сарић рекао је да су представници ове асоцијације са Чубриловићем данас разговарали о суштинским проблемимима вишечланих породица и рјешавању егзистенцијалних питања.

Сарић је поручио да друштво не треба да карактерише вишечлане породице као неку социјалну категорију.

Предсједник Народне скупштине Недјељко Чубриловић  посјетио је  и требињско Удружење са проблемом стерилитета "Бебе" и разговарао са предсједником Сњежаном Миситом, која је истакла да су посјете високих званичника Српске вјетар у леђа да наставе даље.

20200527_125037.jpg (239 KB)

"Сама комуникација међу њима, међу стручњацима и њихово увезивање је од великог значаја. Од користи је кад људи знају гђе могу да се обрате и на који начин могу да добију подршку", рекао је Чубриловић  новинарима.

Чубриловић је навео да је оно што чине република и локална заједница велико, али да то још није довољно и додао да су га чланице Удружења упознале са тим да су имале велику помоћ од Хеликоптерског сервиса.

"Готово сви они који су имали потребу да негђе на другом мјесту обаве порођај, тежи преглед или интервенцију, увијек је то /Хеликоптерски сервис/ било на располагању овим грађанима и женама", рекао је Чубриловић.

Предсједник Удружења "Бебе" из Требиња Снежана Мисита рекла је да ово удружење броји 215 породица и 128 беба.

"Ако Бог да, имамо још трудница и биће беба", рекла је Мисита.

Уз захвалност Чубриловићу што је посјетио Удружење, Мисита захвалила је Републици за три бесплатна покушаја вантјелесне оплодње, те граду Требињу који је омогућио један бесплатан покушај.