mirko-curic-1.jpg (130 KB)

Град Требиње ослободио је плаћања надокнаде за похађање вртића дјецу из породица са четворо и више дјеце из овог града, што је само једна од бројних мјера подршке породици, изјавио је градоначелник Требиња Мирко Ћурић.

Он је рекао да Градска управа спроводи бројне програме подршке породици, те да су у све те програме настојали да узму у обзир износ прихода породице и број дјеце.

"Свако новорођено дијете у Требињу има надокнаду до 2.400 KМ у зависности од тога да ли је треће или четврто дијете у породици", изјавио је Ћурић.

Он је додао да је град свим породицама које имају петоро или шесторо дјеце, понудио запослење једног члана породице, обично родитеља, у јавни сектор.

"У породици у Требињу која има деветоро дјеце запослили смо оба родитеља у јавни сектор и добили смо информацију да сада очекују и 10. дијете", рекао је Ћурић.

Он је напоменуо да Градска управа пружа подршку и паровима који се вантјелесном оплодњом боре за потомство.

"Немамо ограничења за вантјелесну оплодњу, ако су парови искористили могућности које пружа Фонд здравства, ми као град дајемо више могућности и још већи износ новца. Ако љекари препоруче да се вантјелесна оплодња изврши ван БиХ, уз сагласност комисије коју смо именовали, ми и то подржавамо", нагласио је Ћурић.