IMG_20240710_101921_resized_20240710_101942306.jpg (225 KB)

„До краја године очекујемо да Дневни центар за дјецу и омладину са посебним потребама ’Сунце нам је заједничко’ буде јавна установа чији ће оснивач бити Град Требиње или ће се повећати износ буџетских средстава, како би функционисало на најбољем могућем нивоу“, изјавио је градоначелник Мирко Ћурић, током разматрања предложеног дневног реда данашње сједнице локалног парламента.

Он је подсјетио да је Град Требиње односно градоначелник формирао Комисију за процјену стања у овом центру прије два мјесеца, а чине је представници надлежних одјељења Градске управе, лица из реда запослених те Управног одбора.

„О стању у овом центру већ је одржан низ састанака,  а у 11 часова заказана је сједница Управног одбора. Град Требиње је повећао износ средстава за Дневни центар за 2024. годину, али је то било недовољно због повећања износа најниже плате. Отуд је повећан износ средстава у ребалансу, у циљу превазилажења финансијске кризе, која је у овом центру евидентна, због немогућности измиравања сталних обавеза. Важно је да Дневни центар  ’Сунце нам је заједничко’ функцинише, изграђен је нови објекат и запослени су спремни да пруже максимум, како би дјеца и омладина са посебним потребама имали најбоље могуће услове“, појаснио је Ћурић.

Први човјек града сматра да нема потребе за формирањем Анкетног одбора, што је предложио Клуб одборника Листе за правду и ред.

„Комисија ће професионално процијенити стање, у сарадњи са ресорним министарсатвом и у складу са законским прописима и отуд нема потребе за формирањем Анкетног одбора“, навео је Ћурић.

Скупштина града је већином гласова одбацила приједлог Клуба одборника Листе за правду и ред о формирању Анкетног одбора, који би процијенио стање у Дневном центру „Сунце нам је заједничко“.