Градоначелник Требиња Мирко Ћурић обишао је данас контролне тачке на прилазима граду на којима контролу свих улазак у град врше припадници Полицијске управе Требиње, а испомоћ им пружају радници "Екологије и безбједности", те припадници цивилне заштите ХЕТ-а и добровољних ватрогасних друштава.

curic-punkt.jpg (191 KB)

Ћурић је казао да је ријеч о једној од мјера која подразумијева да нико не може да уђе на подручје града, а да прије тога не буде регистрован у евиденцију.

"Од оних који улазе на подручје Требиња траже се лични подаци и евидентира се гдје су кренули - да ли ће се у Требињу задржавати и колико временски, односно да ли су само у пролазу кроз наш град", навео је Ћурић.

Он је појаснио да овом активношћу цијели град стављен под својеврсну контролу, те да је ово само једна од низа превентивних мјера које је донио градски Штаб за ванредне ситуације.

"Наш циљ је да све што је у нашој моћи не препустимо случају и да дјечујемо превентивно на евентуално ширење новог вируса корона", навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, у току је појачана контрола лица која се налазе у кућној изолацији, а објављен је и списак свих наших суграђана који се у њој налазе, који ће током дана бити допуњен, те свакодневно ажуриран.

"На овај вид објаве смо били приморани јер смо евидентирали одређен број наших суграђана који нису поштовали ову превентивну мјеру и на тај начин су потенцијално угрожавали здравље свих нас, а и ресорно министарство тражи да им доставимо идентитет тих лица", појаснио је Ћурић.

Ћурић је похвалио рад Полицијске управе Требиње и свих радника који су ангажовани на терену.

Посебну захвалност Ћурић је упутио представницима свих медија из Требиња који на професионалан начин извјештавају о тренутној ситуацији у нашем граду и уопште прате развој ситуације о пандемији новог вируса корона.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији на подручју Требиња, Ћурић је казао да у нашем граду нема забиљежених случајева инфекције новог вируса корона, док се у кућној изолацији налази 330 наших суграђана.

Он је још једном замолио све Требињце да имају разумијевања за све превентивне мјере које је донио Штаб, захваљујући се свима онима који их поштују.