DSC04377-min.jpg (313 KB)

Градоначелник Мирко Ћурић и технички директор “Путева Републике Српске” Мирослав Јанковић договорили су данас у Требињу да ће ово јавно предузеће финансирати изградњу треће траке код скретања за градску капелу и гробље Подгљивље.

Ћурић је рекао да је договорено да радови почну веома брзо, како би се све завршило прије почетка љетне сезоне.

“То је један од саобраћајних проблема у граду који рјешавамо. Предвиђена је изградња треће траке што ће значајно олакшати искључивање возила према Градској капели, гдје зна доћи до саобраћајног колапса”, навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, “Путеви Српске” ће у наредним данима потписати уговор о извођењу радова на изградњи велике обилазнице, за које је ово предузеће обезбиједило око пет милиона КМ.

“Такође, тема састанка је била и западна обилазница око града и наставак радова на њеној изградњи. Радује ме и што се настављају радови преко Жегуље до Стоца, али и што су почели радови на изградњи новог пута од Фоче до Тјентишта”, истакао је Ћурић.

Са Јанковићем је договорено и да се сагледају могућности да “Путеви Српске” финансирају санацију пута од Каменог моста, Душановом и улицом Требињске бригаде до кружног тока ка Дубровнику и Херцег Новом, у дужини од око 1.700 метара.

“Било је ријечи и о реконструкцији пута за Никшић и Билећу”, поручио јр Ћурић.