IMG-88a4c311b03b51b775aa52d16db38841-V.jpg (164 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Ћорићем договорено да се у план инвестиција за наредну годину уврсти и неколико пројеката на подручју нашег града.

Ћурић је, након састанка у Градској управи и обиласка локалитета будућег аеродрома, казао новинарима да Требиње има спремне пројекте који су од важности за град и који дугорочно опредјељују будући развој нашег мјеста.

„Разговарали смо о изградњи аеродрома у Талежи код Требиња, гдје су у току истражни радови за потребе израде главног пројекта те о великој и западној обилазници и реконструкцији постојеће путне мреже“, истакао је Ћурић.

Према његови ријечима, Требиње је одлучно да настави са развојним пројектима, а међу њима је и изградња прве слободне зоне у Републици Српској на локалитету Драженске Горе.

„Конкурисали смо за средства код Владе Републике Српске што ће омогућити формирање слободне зоне, која се налази у непосредној близини будућег аеродрома“, истакао је Ћурић.

IMG-af504ca9c68fb4b79b39260403f7a3a8-V.jpg (184 KB)

Министар Ћорић је навео да код изградње аеродорма предстоји потписивање меморандума о разумијевању и сарадњи између Савјета министара БиХ и Владе Србије.

„Након што буду завршени сви неопходни документи и испоштоване предвиђене процедуре почеће се са радовима. Према тренутном плану почетак радова се очекује наредне године. Влада Србије је у досадашње истражне радове издвојила око 370.000 КМ“, истакао је Ћорић.

Он је додао да је аеродром важан пројекат за Републику Српску и Требиње, похваљујући рад локалне администрације која на себе преузима и пројекте који нису у њеној надлежности, што показује да се Требиње убрзано развија и постаје препознатљиво не само у земљи него и у региону.

Као један о приоритета истакао је и изградњу кружног тока на раскрцини за Горицу и Винограде те санацију пута Требиње-Ластва-Клобук.

Ћурић и Ћорић су обишли и радове на изградњи моста на великој обилазници, те локалитет западне обилазнице и слободне зоне.