Srn2024-3-6_1314620_0.jpg (618 KB)

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је данас у Сарајеву да Суд БиХ мора што прије обуставити бесмислене процесе против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића.

"О овом ће писати у уџбеницима за генерације које долазе, да постоји једна земља негдје у свијету гдје се суди предсједнику само зато што је неком стало до тог да се оптужи", истакао је Ћурић новинарима испред зграде Суда БиХ.

Ћурић је нагласио да је испред зграде Суда БиХ сваки пут када је рочиште све више људи који долазе да подрже Додика и Лукића јер виде колико је бесмислен процес који се води против њих због непоштовања одлука Kристијана Шмита.

"Сваки пут нас је све више и више, људи долазе кад виде да то нема смисла, да се суди човјеку само зато што је предсједник Републике Српске, претпостављамо зашто што то неком смета", рекао је Ћурић.

Оцијенивши да поступке треба што прије обуставити, Ћурић је рекао да је то потребно јер тај неко ко је нешто наумио не зна шта ради или је изгубио компас.

"Сматрам да ово не шаље никакву добру поруку, поготово младим људима који размишљају да ли да остану. Kад оду, биће касно", каже Ћурић, који је навео да је у Сарајево дошао у приватном аранжману.

Градоначелник Требиња поручио је да ти који су ово започели треба да све зауставе, да не дозволе оно што је претходило миру и да омогуће да Република Српска и ФБиХ крупним корацима иду напријед.

Пред Судом БиХ почело је рочишта у процесима који се воде против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора "Службеног гласника" Милоша Лукића због непоштовања одлука Kристијана Шмита.