212279.jpg (148 KB)

Новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и новоизабрани предсједник Републике Српске Милорад Додик положили су данас заклетву у Народној скупштини Републике Српске.

Додик је у обраћању истакао је Република Српска импресивна друштвено-политичка заједница коју је створио народ, поручујући да је мирна, стабилна и уређена Република одувијек једини циљ.

- Овај дан користим да све позовем да нас прихвате као партнере о питањима важним за Републику Српску - рекао је Додик.

Он је нагласио да је поносан на побједу, захвалиши грађанима за подршку.

- Наша кључна политика у наредном периоду биће борба за стабилност и мир - рекао је Додик.

Он је поручио да ће политика представника Републике Српске остати поштовање Устава БиХ, додајући да међународни интервенционизам није у интересу било кога у БиХ.

Додик је истакао да неће прихватити интервенције које задиру у имовинско-правне односе или друга питања важна за Републику Српску.

Он је поновио да Кристијан Шмит није високи представник у БиХ.

212292.jpg (189 KB)

Жељка Цвијановић је у обраћању истакла да је изузетно важно што је као српски члан положила заклетву у Парламенту Српске, наводећи да је данас велики дан јер је Република Српска показала капацитет да прва уђе у формирање власти и реализацију важних задатака.

Цвијановићева ја рекла да иде у Сарајево испружене руке, спремна да буде добар сарадник свима који се буду придржавали Устава.

Жељка Цвијановић је први српски члан Предсједништва БиХ који је положио заклетву у Парламенту Српске.

Заклетву су положили и потпредсједници Републике Српске Давор Прањић и Ћамил Дураковић.

212306.jpg (240 KB)

Званичници и посланици положили вјерски дио заклетве

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић вечерас су у Храму Христа Спаситеља у Бањалуци положили и вјерски дио заклетве.

Вјерски дио заклетве положила је и већина посланика Народне скупштине.

Прије овог чина окончана је конститутивна сједница Народне скупштине Српске.