plakat-Dani-Trebisnjice-1.jpg (155 KB)

Овогодишњи „Дани Требишњице“ биће одржани у недјељу, 21. августа, а осим традиционалних скокова са Каменог моста и трке лађама, биће приређено и такмичење у требињској слаги.

Програм почиње у 16.00 часова трком лађа у мушкој и женској конкуренцији. У обје категорије учествоваће по пет такмичара, с тим да у једној лађи може да буде само један такмичар.

Побједници трке у обје категорије биће награђени поклон боновима.

Одмах након додјеле награда за најбрже у трци лађама, слиједи такмичење у требињској слаги, гдје ће се такмичити тимови од по пет такмичара. Сваки тим који се буде такмичио добиће поклон бон.

Слага ће бити организована са Каменог моста.

И на крају, као шлаг на торту, биће приређени традиционални Скокови са Каменог моста и то у три круга – с тим да у првом кругу учествују сви такмичари, а у другом 10 првопласираних из првог круга и у трећем 7 првопласираних учесника из друго круга.

Обезбијеђене су награде за прво, друго и треће мјесто и то: за прво мјесто новчана награда од 700,00 КМ и диплома, за друго мјесто новчана награда од 500,00 КМ и диплома и за треће мјесто новчана награда од 350,00 КМ и диплома.

Осим новчаних награда за прва три мјеста, сваки скок, у све три серије, биће награђен са по 50 КМ.

Додјела награда биће приређена по завршетку трећег круга скокова.

Жири за слагу и скокове чине три члана. Предсједник жирија је професор Петар Чоловић, а чланови су Желимир Попов-Маги и Дражен Шегрт.

Организатор манифестације „Дани Требишњице“ је Туристичка организација града Требиња уз подршку Града Требиња и Хидроелектрана на Требишњици /ХЕТ/.