20151126_172205.jpg (114 KB)

Цијели регион јуче је изненадила вијест о смрти познатог глумца Мустафе Надаревића.

Остаће упамћен по бројним позоришним и глумачким остварењима, као што су улоге у филмовима "Глембајеви", "Већ виђено", "Отац на службеном путу", а публику је највише освојио улогом Изета у популарној серији "Луд, збуњен, нормалан".

Част и привилегију да с њим дијели глумачки кадар на снимању ове серије имао је и требињски глумац и водитељ Радио Требиња, Дарко Куртовић, који истиче да му је то било остварење сна.

"Нисам могао ни да сањам да ћу да се нађем у кадру са глумачком величином какaв је био Мустафа. Био је сјајан не само као глумац већ и као човјек, увијек на располагању да помогне својим млађим колегама", присјећа се Дарко.

Он је имао прилику да га упозна и приватно, гдје је, како каже, био доста мирнији, него када су камаре упаљене.

"Гостовао је у нашем граду када су снимали једну епизоду серије 'Луд, збуњен, нормалан' одакле је понио само позитивне утиске. Када се угаси камера, био је много мирнији, са доста мање енергије него током снимања", рекао је Куртовић.

1606126443085_za darka 023.jpg (235 KB)

Дарко се присјетио прве заједничке сцене са овим великим глумцем.

"Први пут када сам снимао са Мустафом Надаревићем имао сам трему, иако иначе дођем припремљен, у моменту када је кренула сцена осјетио сам трему. Након снимања пришао сам Муици, тако смо од миља звали Мустафу и признао да први пут у животу имам трему на снимању. Он је пришао, загрлио ме и рекао да се то није видјело на мојој глуми", навео је Куртовић.

Надаревић је, додаје, својим улогама обиљежио глумиште бивше Југославију, a регион је, истиче, изгубио једну велику глумачку легенду.

Мустафа Надаревић је преминуо јуче, након дуге борбе са тешком болешћу у 77. години.