MUP-akcija-Maglic.jpg (203 KB)

Управа криминалистичке полиције МУП РС доставила  је Окружном тужилаштву у Требињу извјештај за десет особа које су ухапшене у јучерашној акцији „Маглић“.

Портпарол требињског Тужилаштва Срђан Вукановић рекао је за Радио Требиње да се сумњиче за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и овлаштења и недозвољена производња и промет оружја и екплозивних материја.

У Окружном тужилаштву у Требињу  у току су саслушања осумњичених, а до краја дана би могло бити познато за кога ће бити затражен притвор.

Према сазнањима Радио Требиња, међу осумњиченима за које је предат извјештај је и замјеник директора Казнено-поправног завода Фоча Сретен Матовић, који је јуче послијеподне доведен у ПУ Требиње, а сви предати Окружном тужилаштву у Требињу су из Фоче.

У оквиру оперативне акције „Маглић“ јуче је ухапшено дванаест особа

Претресено је 28 локација на подручју Бањалуке, Приједора, Градишке, Добоја, Фоче, Источног Сарајева и Требиња, те у казнено-поправним заводима Фоча и Требиње, на чему су били ангажовани припадници Специјалне антитерористичке јединице и Жандармерије МУП-а Српске.

Пронађена је већа количина новца, оружја, муниције и других предмета који се могу довести у вези са наведним кривичним дјелима.