Девет бх. кошаркашких клубова послало је захтјев Кошаркашком савезу Босне и Херцеговине да се чим прије саопшти датум, распоред и састав Првенства БиХ за кошаркаше.

kosarka.jpg (117 KB)

Писмо су потписали КК Младост, КК Леотар, КК Братунац, КК Чапљина, КК Босна Ројал, КК Промо, КК Какањ, КК Зрињски и КК Борац.

"Још једном вам се обраћамо са захтјевом да не урушавате Премијер лигу БиХ него да радите свој посао јер је стање у каквом држите клубове ненормално. Ако вам то нешто значи, морамо вас подсјетити да не постоји лига у Европи, а вјероватно ни у свијету да клубови који чине ту лигу моле Савез да одреди састав и систем такмичења те га јавно објави макар 60 дана прије него ли она треба почети", стоји у писму клубова.

Истакли су да клубови уз надљудске напоре у доба када се цијели свијет суочава са кризом састављају ростере за играње првенства, а да не знају ни колико екипа учествује у лиги, ни када лига почиње.

"Свако ко је радио у спорту зна какви су то проблеми, изузев људи из КС БиХ који изгледа то не знају. Поновићемо још једном, кошарка у БиХ је талац 'мањине клубова' који не желе играти бх. лигу већ други ранг такмичења приватне лиге, а у јавности се представљају као велики заговорници заједничке лиге. Клубови потписници овог дописа остављају органима КС БиХ пет дана рока од дана објаве, у складу с вољом огромне већине клубова као и јавности БиХ, да објави датум почетка лиге, као и распоред такмичења", поручили су те за крај додали:

"У противном, ако КС БиХ и даље буде игнорисао вољу огромне већине клубова, наши клубови ће кренути путем самоорганизовања, а на КС БиХ је одговорност за настале посљедице по кошарку у БиХ."