20230916120547_IMG_1837.JPG (282 KB)

„Кошаркашки клуб 'Леотар' један је од клубова са највећом традицијом у Kошаркашком савезу РС, који на најбољи могући начин представља Републику Српску на БиХ нивоу, а искрено вјерујем да ће у скоријој будућности то бити и на регионалном, дакле пласманом у виши ранг такмичења као што је АБА 2 лига“, истакао је Александар Ђурђевић, предсједник Kошаркашког савеза РС приликом посјете најљепшем граду и Kошаркашком клубу „Леотар“.

Овом приликом Ђурђевић је уручио и златну плакету KСРС Милутину Мастиловићу, предсједнику УО KK „Леотар“ за изузетан допринос клуба у развоју кошарке на простору који покрива овај Савез.

„Част нам је што имамо прилику да угостимо првог човјека Савеза, чији смо ми члан и обећамо да ће ова плакета бити додатни подстицај за наш предан рад и да ћемо све учинити да постанемо регионални центар кошарке на овим просторима“, рекао је Милутин Мастиловић, предсједник KK УО „Леотар“, који је додао да уз развој млађих селекција у којима тренира око 150 дјеце, ове године сениорски тим „Леотара“ чине 12 домаћих играча, што је заиста прави раритет у региону и нешто о чему и градови са много више становника могу само да сањају.

„Истински ме радује та чињеница и све похвале за такав потез управе. Мислим да је то прави пут који треба да се руководе и остали клубови који се такмиче у овом рангу. Једино са развојем домаћих снага можемо побољшати квалитет кошарке на овим просторима“, додао је Ђурђевић, који и сам био кошаркаш KK „Радника“ из Бијељине.

Састанку су присуствовали и Драган Ћазић, генерални секретар KСРС, Горан Цвикић и Драган Мрдић чланови УО, те Владимир Алексић,спортски директор и дио Управе KK „Леотар“.