Републички штаб за ванредне ситуације укинуо је објекте за изолацију карантинског типа у Републици Српској, саопштено је након састанка овог штаба.

karantin-trebinje.JPG (293 KB)

Од 1. јула налаже се престанак рада пет објеката за изолацију карантинског типа, међу којима је и Дом ученика у Требињу.

Републички штаб задужио је координаторе за здравствена питања у наведеним објектима да до 1. јула обаве преглед лица која се налазе у изолацији у наведеним објектима и у зависности од медицинског налаза хигијенско-епидемиолошким службама надлежних домова здравља доставе информације и препоруче да се лица без симптома и са блажим симптомима упуте у кућну изолацију, а лица са средње тешким и тешким симптомима упуте на болничко лијечење.

ХЕС службе надлежних домова здравља задужене су да од 30. јуна особе са тестом позитивним на вирус корона које су без симптома и са блажим симптомима упућују у кућну изолацију, а особе са средње тешким и тешким симптомима упућују на болничко лијечење.

Уколико лица заражена вирусом немају услова за кућну изолацију према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске – она ће им бити обезбијеђена у сарадњи с локалним кризним штабовима.