БАЊАЛУКА | Предсједник РС Милорад Додик тврди да неки људи око Требиња и другим мјестима у Херцеговини намјерно изазивају пожаре, палећи шипражје како би послије кише на тим мјестима израсла трава коју користе за испашу стоке.

“Боравећи у Требињу, лично сам од многих људи чуо да један број људи у Требињу и Херцеговини намјерно, очекујући ускоро кишу, запали шипражје које треба да изгори, а онда након кише да израсте трава која се користи за испашу. Најчешће ватра изгуби контролу те је вјетар нанесе на друге просторе и нападне насеља и угрози комуникацију”, испричао је данас Додик након састанка лидера партија коалиције на власти, додавши да ни он, ни Влада РС не могу бити криви за пожаре и да се такве ситуације догађају свуда у свијету.

Рекао је и а свугдје, гдје постоје такве индиције, овакви случајеви треба да се истраже.

“Чуо сам ово неки дан кад сам био у Требињу и причали смо о томе. Многи пожари су већ тада били угашени, али нажалост има неких који су се распламсали”, додао је Додик.

Он је подвукао и да су све републичке и локалне службе “предано ангажоване и стално присутне на пожарним подручјима“.

“Чинимо све у готово невјероватним условима да се изборимо са тм. Ангажован је и Хеликоптерски сервис РС у маскималном капацитету”, поручио је Додик.

АТВ/Мондо