232998.jpg (182 KB)

Српска је способна и спремна да брани свој интегритет и Устав, рекао је предсједника Српске Милорад Додик након одржаног састанка са са представницима институција Републике Српске, лидерима странака и српским представницима у институцијама БиХ.

На састанку је потврђено потпуно јединство.

- Потпуно одбацујемо оптужницу која је потврђена против предсједника Српске и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића - рекао је Додик.

На састанку смо, каже Додик, поновили да Шмит није легелан високи представник, као и да одбацујемо сваку његову активност по било ком питању.

- Сматрамо да треба на дневни ред ставити све наметнуте законе високих представника - поручио је Додик.

- Уставни суд је у питању имовине био политички инструментализован и одбијамо такве одлуке - рекао је Додик.

Поручио је да уколико Шмит наметне закон о имовини, одржаће се сједница Народне скупштине и одмах након тога прогласити независни статус Републике Српске.

- Сагласни смо да је некорисно, политички штетно и да је непотребно да се одржавају састанци са особљем амбасада Велике Британије и САД, што укључује амбасадоре, као и са Шмитом и особљем ОХР – рекао је Додик.

Нагласио је да је на састанку договорено да се у наредних неколико дана о донесеним закључцима обавијесте структуре Уједињених нације, ЕУ и земље пријатеље Српске.

Истакао је да је безбједносна ситуација стабилна и она ће остати таква.