3333

Доктор Горан Вучуревић је васкуларни хирург на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње. У Требињу је завршио школу и, након студија, радио као лекар. Иако већ одавно не живи у родном граду, везе са завичејем су остале чврсте.

Доктор Горан Вучуревић је медицински факултет завршио у Београду 1983. године, а девет година касније специјализацију из опште хирургије на ВМА. Од 1993. године ради на Институту за кардиоваскуларне болести Дедиње.

Докторирао је 2006. године, а потом завршио субспецијализацију из васкуларне хирургије. За медицину се, каже, определио иако су му родитељи просветни радници: "Нико ми у породици није био доктор, а неко мора бити први."

Поред пацијената, доктора Вучуревића најбоље познају и цене његове колеге. Др Миодраг Илић, општи васкуларни хирург, сматра др Вучуревића "најдражим колегом, добрим сарадником, великим човеком и још већим хирургом".

Др Вучуревић је учесник многих конгреса из области васкуларне хирургије и добитник бројних признања, од којих му је најдраже оно које је недавно добио у родном граду на Требишњици.

Градоначелник Требиње Славко Вучуревић истиче да је Повељу града Требиња доктор заслужио, пре свега, својим академским достигнућима у области медицинских наука, својом хуманошћу, срдачношћу и непосредношћу и односом према грађанима Требиња и Херцеговине:

"Препоручио се спремношћу да сваког тренутка помогне и по вољи народа градска скупштина је донијела одлуку да се то највише градско признање додијели управо њему за 2015. годину."

Др Вучуревић истиче да је јако срећан и поносан због признања које му је доделио његов град и његов народ.

"То је највеће признање које сам до сада добио. Признање као признање годи, храни ми сујету и душу, али и обавезује да и убудуће, најбоље и највише што могу помогнем свом народу."

Др Горан Вучуревић је уредник две књиге из медицине и коаутор још четири публикације. Поред посла на Дедињу, ради као ванредни професор на Стоматолошком факултету у Панчеву.
Припремио: Пеђа Миљановић (РТС) ПОГЛЕДАЈТЕ ПРИЛОГ РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ