klupe-park.jpg (275 KB)

У требињском Градском парку ових дана постављено је 20 нових модерних клупа и 10 канти за смеће, као и канте за псећи измет.

Бојан Чворо, начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Града Требиња каже да је на терену утврђено да би требало допунити мобилијар у градском парку.

„Након велике реконструкције градског парка све више људи, нарочито дјеце и старијих суграђана, доста времена проводе у парку па смо одлучили да обогатимо комуналну инфраструктуру. У овој години смо набавили 20 клупа, које су исте као оне које су постављене након реконструкције, како би све било једнообразно. Сада ће посјетиоци парка имати више клупа за сједења, одмор и предах“, навео је Чворо.

За куповину додатне опреме за парк из градског буџета издвојено око 35.000 КМ.

Сада је градски парк, додаје Чворо, обогаћен свим садржајима по европским стандардима па у наредном периоду неће бити додатних улагања.

„Сматрамо да су сви садржаји који су заступљени сада у градском парку задовољавајући, јер градски парк има довољно клупа, канти за одлагање отпада,  систем за наводњавање и видео надзор, који је умногоме допринио да се очува имовина у градском парку. Имали смо раније доста проблема, јер су несавјесни грађани уништавали комуналну инфраструктуру, сада помоћу видео надзора лако можемо да откријемо починиоце уколико нешто буде поломљено у парку“, рекао је Чворо.

У посљедње вријеме није било неке велике штете која је причињена на игралиштима и осталој градској имовини у парку. Било је, каже Чворо, неких ситнијих оштећења, али су углавном починиоци веома брзо откривени и санкционисани од стране Полицијске управе.