Koncert Jelacic 1.jpg (276 KB)

У оквиру Међународног фестивала музике, којим Музичка школа Требиње обиљежава 70 година постојања, вечерас је у Музеју Херцеговине Драган Јелачића на хармоници одржао солистички концерт за требињску публику.

Драган Јелачић је основну и средњу Музичку школу завршио у родном граду на Одсјеку за хармонику у класи проф. Виолете Попадић. Своје даље музичко усавршавање наставио је на Филолошко-уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу.

„Посебно ми је драго што након дужег периода свирам у свом град, у оквиру прославе 70 година постојања и рада Музичке школе Требиње, у којој сам ја провео 11 година. Успомене на тај период мог живота су јако лијепе, поред знања стекао сам и много пријатеља“, рекао је Драган Јелачић.

Током школовања Драган је учествовао на многобројним такмичењима, концертима и фестивалима.

„Ишао сам на пуно такмичења, како у нашој земљи, региону, тако и иностранству. Освојио сам прва мјеста на домаћим и међународним такмичењима, као што су прво мјесто на фестивалима хармонике у Источном Сарајеву, Угљевику, Бијељини, Београду, Крагујевцу и Пули, као и у Грацу и Прагу, док сам на свјетском купу за хармонику у Кини био шести, а у Швајцарској девети. Тренутно сам на мастер студијама, а одбрана мастер рада је за 15 дана и волио бих ако Бог да, када то завршим да се вратим у свој град“, рекао је Јелачић.

Репертоар који је Драган извео за требињску публику, поред композиција оригинално писаних за хармонику, обухватао је и дјела оригинално писана за друге инструменте, прије свега клавир, као и оркестарска дјела. 

Као гост на концерту наступио је Стефан Грубач.

Koncert Jelacic 2.jpg (273 KB)

Koncert Jelacic.jpg (833 KB)