nevesinje bolnica.jpg (190 KB)

Требињка Славица Драгићевић родила је уторак здраву дјевојчицу која ће се звати Петра и она је њено шесто дијете по реду.

Малена Петра има још три сестре и два брата.

Начелник Породилишта невесињске болнице, гинеколог Ранко Kокотовић је рекао да је дјевојчица рођена на царски рез, али без икаквих проблема, те да су и беба и мајка добро.

Беба је, према медицинској евиденцији, тешка три килограма и 400 грама и здраво је новорођенче.

"Мајка је раније имала два природна порођаја и три царска реза, па је ово био четврти, али је све прошло у најбољем реду, тако да су и породиља и бебица добро", казао је доктор Kокотовић.

dr kokotovic.jpg (158 KB)

Поред малене Требињке, у Невесињу су у протекла 24 часа рођени још једна дјевојчица и један дјечак, што је, како каже доктор Kокотовић, уобичајена бројка новорођенчади за ову малу општину.

“У прошлој години смо имали 241 новорођену бебу, што је у односу на претходну годину више за 31 бебу и такав тренд повећања порода имамо већ неколике године”, додаје доктор Kокотовић.

Напомиње да се у Болници Невесиње и даље порађају жене из свих крајева региона, па су у прошлој години, поред Херцеговки, имали и породе и Сарајки, Бањалучанки, Београђанки.

Велики број порода, али и осталих љекарских услуга у Болници Невесиње се одвија захваљујући висококвалитетном и пожртвованом кадру, али и интензивним радом на осавремењивању медицинске опреме којом се прате савремена достигнућа у свим здравственим областима.