korona-trebinje-2.jpg (192 KB)

У Требињу је ове седмице регистровано 100 заражених вирусом корона, углавном млађих и невакцинисаних, међу којима је много школске дјеце, рекла је Срни епидемиолог требињског Дома здравља Јелена Дурић.

Она каже да је у благом порасту број особа које се јављају са симптомима респираторне инфекције, па се може очекивати пораст броја обољелих у наредној седмици.

"За сада нема наглог скока броја обољелих од вируса корона, што је вјероватно због интезивне вакцинације коју спроводимо. Више од 40 одсто укупног становништва у Требињу је вакцинисано", рекла је Дурићева.

Оно што карактерише овај талас епидемије, каже Дурићева, јесте оболијевање младих и невакцинисаних особа, што је било за очекивати с обзиром на то да је вакцинисан велики број особа старијих од 65 година и хроничних болесника.

"То је још један разлог више да позовемо на опрез и све родитеље који се до сад нису вакцинисали, да се вакцинишу због своје дјеце како бисмо на што је могуће мању мјеру смањили изложеност дјеце зарази", рекла је Дурићева.