Двадесет осам година од смрти Срђана Алексића

IMG_20210127_110304.jpg (279 KB)

Поводом 28 година од смрти Срђана Алексића, Требињца који је трагично страдао након што је у центру града бранио друга Бошњака, данас су цвијеће на његов гроб положили  Срђанов отац Раде, представници града Требиња и требињског одбора Социјалистичке партије.

"Радостан сам због оних који цијене његово дјело, а они који  до сада нису, волио бих да се упознају са његовим дјелом, јер се надам да би прихватили људскост и несебичност и да би изградили сами себе. Долазећи на синов гроб свих ових 28 година осјећам да сам сваки пут храбрији, зрелији и више човјек, па се надам да се то догађа и  другим људима којима сваке године шаљемо поруке са Срђовог гроба. Треба сви да  размислимо шта то значи бити човјек, не бити лаком, вољети пријатеља, живјети с другима и бити спреман помоћи, па и жртвовати се. Жртва човјека чини човјеком, поготово ако то жртвовање задржи за себе, као нешто добро што је учинио", поручио је Срђанов отац Раде.

Предсједник Скупштине града Драгослав Бањак је рекао да  представници градске управe сваке године обиљежавају годишњицу смрти младог човјека који је у суровим ратним временима изгубио живот бранећи слабијег.

Он је подсјетио да Требиње трајно чува успомену на Срђана Алексића, а један спортски комплекс и међународни спортски митинг носе Срђово име.

Срђан Алексић умро је у требињској болници 27. јануара 1993. године од посљедица удараца задобијених шест дана раније у центру Требиња.

 Најновије из ове категорије: