Dvorana u Ljubinju.JPG (177 KB)

Ово дани су, нема сумње, дани највеће славе одбојке на нашим просторима, јер у размаку мањем од мјесец дана – и женска и мушка репрезентација Србије освојиле су побједничке пехаре на првенствима Европе.

Управо је ово и права прилика да споменемо како  двије спортске дворане у Херцеговини носе имена по јунацима одбојкашких терена. Након Билеће гдје се спортска дворана већ неко вријеме зове „Тијана Бошковић“, у Љубињу је дворана Спортско- рекреативног центра „Боровик“, преименована у дворану „Јово Ђурић“.

Љубињац Јово Ђурић (1936 - 1973), некадашњи првотимац новосадске Војводине и још неколицине прволигаша из Србије, државни репрезентативац бивше Југославије, утемељитељ је модерног одбојкашког клуба у граду под Радовињом. Најзаслужнији је што Љубиње још од шездесетих година прошлог вијека зову градом одбојке...

 У знак сјећања на овог изузетног спортисту Љубињци су и ове године, тачније 22. септембра, организовали меморијални одбојкашки турнир, 41. пут заредом,  на коме је тријумфовала сарајевска Босна, испред домаћег Љубиње – Банкома и Гацка. Међутим, овогодишњи меморијални турнир био је први који је одигран у дворани с именом славног љубињског одбојкаша.