337316_1 SANSKI MOST | Beživotna tijela Bogdana Popovića (67) i Janje Bijeljin (29) pronađena su u nedjelju popodne u blizini sela Lipnik, udaljenog tridesetak kilometara od Sanskog Mosta, a u blizini njih nađen je i pištolj, kojim je, kako se sumnja, muškarac usmrtio ženu, a potom presudio i sebi.

Njih dvoje su, navodno, bili u ljubavnoj vezi, iako je Bijeljinova, prema nezvaničnim informacijama, imala supruga i porodicu u Bačkoj Palanci (Srbija).

Stoga se pretpostavlja kako bi motiv ovog tragičnog događaja mogla biti zabranjena ljubav. Tijela su se nalazila ispod jednog stabla u obližnjoj šumi.

Takođe, nezvanično, ispod tijela su bile prostrte novine, a pored njih je pronađena i crvena ruža.

Kraj beživotnih tijela nije pronađena poruka ili oproštajno pismo, tako da će se, s ciljem da se slučaj rasvijetli, najprije pristupiti ispitivanju porodica, kao i poznanika Popovića i Bijeljinove.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su dežurni kantonalni tužilac i pripadnici Kriminalističke policije, koju je, kako se saznaje, o ovoj tragediji obavijestio 29-godišnjak iz Prijedora, a koji je tijela pronašao.

Utvrđeno je, prema još nepotvrđenim informacijama, da je 67-godišnjak pištoljem marke zastava M57 kalibra 7,62 mm ispalio hitac u Bijeljinovu, a nakon toga pucao sebi u grudi.

Istražioci, međutim, zasad ne mogu saopštavati detalje o ovoj stravičnoj tragediji, ali jesu potvrdili šta se zapravo dogodilo.

"Prvi rezultati istrage ukazuju na osnov sumnje da se radi o ubistvu i samoubistvu", saopšteno je iz MUP-a USK.

Vildana Dedić, kantonalna tužiteljica, kazala je da u ovom trenutku sprovode istragu o ovom slučaju, a više detalja biće poznato nakon što bude obavljena obdukcija tijela.

Prema informacijama iz policije, obe osobe imaju prebivalište u Bačkoj Palanci, s tim što je Popović rodom iz sela Lipnik, gdje ima kuću koju je s vremena na vrijeme posjećivao.

Prema stanju u kojem su zatečena tijela, pretpostavlja se da se događaj zbio prije nekoliko dana, a mještani kažu da je riječ o nepristupačnom i teško prohodnom kraju.

Nezavisne