igor-djurica.jpg (207 KB)

Члан Џудо клуба „Леотар“ Игор Ђурица предложен је испред Џудо савеза Републике Српске као кандидат за Избор десет најбољих спортиста Републике Српске у акцији коју већ 65. годину заредом организује „Глас Српске“.

У требињском џудо клубу кажу да је Игор сјајним резултатима обиљежио годину на измаку, а најбољи резултат остварио је на првенству Балкана одржаном крајем марта у Албанији, гдје је у сениорској конкуренцији освојио златну медаљу.

„Овај резултат добија на тежини јер је Игору ово тек прва година у јуниорској конкуренцији, што му није сметало да у категорији до 60 килограма надмаши све ривале. До финала је имао двије борбе и обје је добио ипоном, а исто је поновио и у мечу за златну медаљу у којем је савладао домаћег такмичара, који је имао огромну подршку са трибина“, подсјећају у Џудо клубу „Леотар“.

Био је без премца и на шампионату БиХ, гдје је почетком марта постао сениорски првак, а крајем септембра и шампион у конкуренцији млађих сениора до 23 године.

„На сениорском првенству БиХ у Бања Луци Игор је све своје противнике савладао ипоном, а на шампионату БиХ до 23 године такође је доминирао. Узимајући у обзир чињеницу да је Игор прва година јуниора то још више даје на снази његовим резултатима јер је практично на прагу правих искушења.“

У Џудо клубу „Леотар“ ради са тренером Митром Мрдићем, који је у својој каријери постизао сјајне резултате, а 2008. године је био и најбољи спортиста Републике Српске.

„Игор се нада да ће једног дана поновити Митров успјех, али за њега је и чињеница да је међу кандидатима за најбољег спортисту - велика част. Истиче да му је то велики стимуланс за наставак каријере“, истичу у клубу овог перспективног спортисте.