Екипа "Требиње" побједник је 15. традиционалног турнира у баскету "Билећа 2019" и освојила побједнички пехар и новчану награду од 1.000 KМ.

Они су у синоћном финалу савладали екипу "Kафе бар НН" из Билеће која је награђена са 400 KМ.

У кадетској конкуренцији побједник турнира је екипа "Југопревоз" из Билеће којој је припало 150 KМ, док је друго мјесто освојила екипа "Kондор" из Требиња и за то награђена са 70 KМ.

У оквиру турнира одржано је и такмичење у шутирању тројки, у чему је најбољи био Билећанин Немања Братић и припала му је награда од 100 KМ.

Стручни сарадник за спорт и физичку културу омладине Билећа Драган Вујовић рекао је да је ове године турнир подигнут на виши ниво, јер су се утакмице играле по новим правилима Међународне кошаркашке федерације /ФИБА/.

Вујовић је изразио задовољство овогодишњом организацијом турнира и очекује да ће овај турнир добити лиценцу, те да ће га ФИБА уврстити у свој календар.

"Мислим да ће ово бити један од најпосјећенијих турнира у региону. Сљедеће године очекујемо, са новом подлогом и конструкцијом, да ћемо имати највише екипа у региону", истакао је Вујовић.

Он је изразио наду да ће овај турнир бити добра одскочна даска у каријери за многе младе кошаркаше из Билеће и околине, као што је то био случај ранијих година.

На овогодишњем турниру учествовало је осам екипа у сениорској конкуренцији и пет тимова у кадетској.

Покровитељ турнира је општина Билећа, а коорганизатор је Kошаркашки клуб "Хео".

Срна