Директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин и предсједник Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого потписали су данас споразум о пословно-техничкој и научној сарадњи.

ers-univerziteti.jpg (142 KB)

Према ријечима Луке Петровића, генералног директора Електропривреде РС, технички факултети ових универзитета делегираће стотину студената и асистената који ће радити пројекте за потребе Електропривреде Републике Српске или учествовати у њиховој реализацији, те обављати праксу у неком од 11 предузећа Електропривреде Српске.

„Студенти ће за то имати адекватну накнаду“, рекао је Петровић.

ers-univerziteti-3.jpg (159 KB)

„Изузетно ми је драго што се рачуна на значајан ангажман академске заједнице у рјешавању најактуелнијих питања те значајних програмских активности у оквиру Електропривреде РС“, рекао је ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин.

Према његовим ријечима, студенти оба универзитета имаће прилику да обављају стручну праксу у оквиру овог предузећа а ангажман будућих асистената кроз одговарајуће уговоре о дјелу је од изузетне важности.

ers-univerziteti-2.jpg (173 KB)

Предсједник Управног одбора Универзитета у Источном Сарајеву Дарко Ђого указао је на важност потписивање данашњег споразума како би млади, факултетски образовани људи остали након школовања у Републици Српској.

„Високошколске установе уносе знање и једну врсту академске стабилности“, рекао је Ђого.