Одбор синдиката Електропривреде РС данас се састао испред зграде Електропривреде на ком су се обратили јавности јер са послодавцем нису потписали нови колективни уговор, иако је претходни истекао 13. септембра.

IMG-52cc496eb1723d1c30d7871dbdb694eb-V.jpg (247 KB)

Зоран Мићановић, предсједник одбора синдиката Електропривреде Републике Српске је казао да је синдикат добио сагласност свих управа зависних предузећа у ЕРС да се колективни уговор продужи на три године.

„Добили смо сагласност и наш послодавац је добио ту сагласност и не знам зашто нисмо потписали колективни уговор. На преговорима смо јасно рекли – синдикат неће одуступити ни за 'јоту' од претходног колективног уговора“, каже Мићановић.

Из управе Електропривреде РС је речено да је ЕРС са синдикалним представницима оформила тимове који студиозно анализирају и припремају документацију за нови колективни уговор.

Став управе ЕРС-а је да је неопходна широка расправа и увјеравају да ће сва права радницима бити загарантована, те да се у томе неће одступити ни у минималном проценту.

Спорно је што је синдикат, тврде у управи ЕРС-а, за претходне три године потрошио 10 милиона марака из буџета предузећа, не рачунајући новац остварен по основу чланарине.