Хуманитарна Фондација Епархије захумско-херцеговачке и приморске „Свети Вукашин“ која је основана на Преображење 2011. године, а свој рад обновила у децембру прошле године успјешно наставља да спроводи бројне акције на подручју Херцеговине.

sveti-vukasin.jpg (215 KB)

Секретар Фондације, свештеник Милош Мандић истакао је да су чланови ове Фондације млади хуманисти и да је њихов основни циљ да свједоче Јеванђеље љубећи једни друге као сами себе.

„Окупили смо око 70 чланова који су углавном млади људи, отвореног срца спремни да чине добро и помажу другима“, рекао је свештеник Мандић.

Он је додао да су донаторски прилози основни извор финансирања ове Фондације.

„Поред донаторских кутија које смо поставили у нашем град, донације се могу уручити и лично у канцеларији Фондације или путем жиро рачуна“, додао је свештеник.

У сарадњи са Центром за социјални рад одређују се најугроженије породице или појединци којима је неопходна помоћ.

„Сконцентрисали смо се да помоћ усмјеримо према самохраним и вишечланим породицама и тешким болесницима. Тако смо купили краву породици Јахура, наши чланови су исцјепали дрва самохраним породицама, имамо и акције гдје редовно купујемо лијекове обољелима од карцинома и уплаћујемо кирије самохраним мајкама“, рекао је свештеник.

Свештеник Мандић је нагласио како је у данашње вријеме због цјелокупне ситуације са вирусом корона, најпотребније људе опустити и ослободити их напетости и страха, те је позвао све грађане да буду свјесни реалности да морају чувати себе и ближње.